PARKEERBONNETJE ACHTER HET RAAM VERLEDEN TIJDTilburg - Het papieren parkeerbonnetje achter je raam is binnenkort verleden tijd. De gemeente laat namelijk de parkeerautomaten vervangen met nieuwe automaten die werken met kentekenregistratie. 

In september 2016 is door de gemeenteraad al besloten dat alle parkeerautomaten aan vervanging toe zijn. Door de opkomst van parkeer-apps en het beperkt gebruik van sommige automaten worden er minder terug geplaatst dan er nu staan. Voordeel is wel dat je niet meer terug hoeft om het bonnetje achter je raam te leggen.

De vervangingswerkzaamheden starten begin mei 2018 en duren maximaal een halve dag per automaat. Het duurt ongeveer een week om de automaten te vervangen. In dezelfde periode past de gemeente ook de verkeersborden aan. De straten blijven tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk normaal toegankelijk. De nieuwe automaten zijn direct na plaatsing te gebruiken.

#parkeren #cityring #Wegwerkzaamheden