20 METALEN PALEN MAKEN PLAATS VOOR CAMERA'S MET KENTEKENREGISTRATIETilburg - De gemeente gaat de toegangspalen van het winkelgebied in het centrum vervangen door een systeem met camera's die kentekens scannen. De palen die in de grond zakken en nu het winkelgebied afsluiten, zijn verouderd. Dit systeem wordt dagelijks handmatig bediend, er zijn vaak storingen en incidenteel gebeuren er ongelukken. In plaats van de palen komen er slimme camera's die kentekens scannen. Deze camera's worden de komende weken opgehangen en getest. Op 1 juni worden ze officieel in werking gesteld. Er komen tekstborden bij de locaties van de palen om het verkeer attent te maken op de nieuwe situatie. Verkeersontheffing Het winkelgebied in het centrum is alleen toegankelijk voor laden en lossen. Dat is elke dag tussen 6 en 11 uur. Alleen de hulpdiensten en kentekens met een verkeersontheffing hebben het recht om met een auto het voetgangersgebied in te rijden buiten deze tijden. Als de verzinkbaren palen buiten werking worden gesteld (ze blijven nog wel in de grond) en de camera's het overnemen, houden de kentekens met een ontheffing dit recht. De camera's gaan de kentekens van auto's en vrachtwagens scannen die buiten de toegestane tijden in het winkelgebied aanwezig zijn. Controle Alle camerabeelden worden bekeken en er wordt gecontroleerd of er een ontheffing is. Als dat niet het geval is ontvangt de eigenaar van het voertuig (na een eerste waarschuwing) bij elke volgende overtreding een bekeuring van 90 euro. De laad- en lostijden blijven hetzelfde. Ook pakketdiensten mogen alleen tussen 6 en 11 uur in het gebied aanwezig zijn. Wettelijk Handhaving met kentekenregistratie valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De gegevens van overtreders worden bewaard zolang dat wettelijk verplicht is. Alle andere gegevens worden binnen 72 uur verwijderd.

#centrum #GemeenteTilburg #handhaving #WetBeschermingPersoonsgegevens