DRUGSLAB EN WAPEN MET MUNITIE GEVONDEN IN GARAGEBOX TIJDENS ONDERZOEK INBRAAK HENGELSPORTZAAKTilburg - Alert winkelpersoneel heeft zondagavond drie inbrekers betrapt in hun hengelsportzaak aan de Ringbaan Oost. De daders gingen er vermoedelijk zonder buit vandoor in een donkerkleurige Audi. Deze auto werd dankzij een oplettende burgernetdeelnemer terug gevonden in een garagebox. Daar werden ook diverse drugslab gerelateerde goederen en grondstoffen aangetroffen. Ook werd er een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbrekers en naar de in de garagebox aangetroffen goederen.

De bedrijfsleider van de hengelsportzaak deed aangifte. Hij vertelde dat een medewerker, die zondagavond rond 18.10 uur voorbij de zaak reed, hem belde omdat het alarmlicht knipperde. De aangever bersloot om direct met zijn vriendin bij de winkel poolshoogte te gaan nemen. Ze zagen dat de grote toegangsdeur van het magazijn open was. Verder zagen ze dat er een Audi geparkeerd stond en dat er een man met een bivakmuts liep. Ze besloten hun auto zo te parkeren dat de Audi niet weg kon rijden. Ze zagen dat er meerdere personen uit het magazijn kwamen. De inbrekers hebben vervolgens de ruit van de auto van de aangever ingeslagen en deze verplaatst. Hierna zijn de dieven met de Audi gevlucht. Ze hebben vermoedelijk niets buit gemaakt.,

Burgernet

Via Burgernet werd de hulp van de Tilburgse deelnemers ingeroepen. Er werd gemeld dat er was ingebroken in een hengelsportzaak en dat de drie daders, die bivakmutsen droegen, waren weggereden in een zwarte Audi nieuw model. Dit leverde relevante informatie op. Een van de tips leidde naar een garagebox in de wijk Oud Noord. Daar werd de vermoedelijk gebruikte auto aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat waarschijnlijk om een gestolen voertuig. Er werden diverse materialen en grondstoffen in de box aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. Het gaat onder meer om een groot aantal jerrycans met chemicaliën. Ook werd een vuurwapen en munitie in beslag genomen.

Foto: ter illustratie

#inbraak #drugslab #vuurwapen #munitie #burgernet

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon