|VIDEO| POLITIE TILBURG BINNENKORT VOORZIEN VAN PLOERTENDODERTilburg - Agenten in Deventer en Zwolle hadden de primeur in 2012 en nu worden ook (Wijk) agenten uit Tilburg getraind om te gaan met de nieuwe wapenstok. De verwachting is dat de nieuwe uitschuifbare wapenstok, van het Duitse Bonowi IPE GmbH in de maand juli aan de riem van agenten hangt.

De wapenstok weegt 500 gram en heeft een uitgeschoven lengte van zo'n 50 cm.

Woordvoerder Marlous de Ridder van korpsleiding Nederland laat ons weten dat vanaf begin juli agenten worden getraind in het gebruik van de uitschuifbare wapenstok. "Dit wordt gedaan tijdens de reguliere Integrale Beroepsvaardigheidstraining (IBT). Zodra ze hebben laten zien de wapenstok op de juiste manier te gebruiken, wordt op dat moment ook de oude wapenstok ingeruild voor de nieuwe." Aldus Marlous de Ridder.

Echter uit onderzoek van onze redactie blijkt dat agenten in Tilburg in de eerste week van april al kennis hebben gemaakt met de wapenstok.

Minder geweld

De politie verwacht dat met deze wapenstok minder geweld hoeft te worden gebruikt. Uit een eerdere proef bleek namelijk dat het dreigen met de uitschuifbare wapenstok al effect had. Mensen deinsden al terug zodra ze het geluid hoorden van het uitschuiven van de wapenstok.


#wapenstok #politie #ploertendoder