Tijd voor de comeback van HyvesNa kritiek op Facebook verlangen sommigen nu weer naar Hyves, het sociale netwerk waar in 2013 de stekker uit ging. Studenten Joas Hoogendijk en Patrick van der Nat zijn al een jaar bezig met de rentree van Hyves.

Beiden delen hun kritische houding ten opzichte van Facebook. ‘Facebook is gericht op zoveel mogelijk advertenties verkopen’. zegt Joas tegen RTV Utrecht. ‘Daar doen ze dan ook alles voor. Wij willen social media die in dienst staan van de gebruiker en niet andersom.’

‘Help mee met het rebooten van een sociale legende,’ staat te lezen op de site Tijdvoorhyves, waar nog weinig op te zien isi. ‘Percentage depressies toegenomen, eenzaamheid toegenomen, sociale onrust toegenomen, polarisatie toegenomen. Je privé informatie ligt op straat en wordt voor commerciële en politieke doeleinden gebruikt.’

Voor de rentree van Hyves is de non profit organisatie Origen opgericht die het moet hebben van donaties. In de radio-uitzending van Gerard Ekdom op NPO Radio 2 laat Joas Hoogendijk weten dat er waarschijnlijk ook premium functies komen om zo het social media platform te kunnen bekostigen.

Hyves kwam in 2004 online en had in 2010 10 miljoen gebruikers. In dat jaar werd het platform gekocht door de Telegraaf Media Groep. Hyves verloor echter steeds meer terrein door de opkomst van Facebook. In 2013 werd het merknaam veranderd naar Hyves Games.

#Hyves

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon