MANIFESTATIE GOEDGEKEURD: LIJST SMOLDERS MOET MEEREGEREN!|UPDATE| Tilburg - De gemeente Tilburg krijgt definitief geen coalitie met verkiezingswinnaar Hans Smolders en dat gaat er bij een hoop LST stemmers niet in. Burgers komen nu in actie. Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Tilburg de aanvraag voor manifestatie heeft goedgekeurd. De manifestatie vindt plaats aanstaande zaterdag van 14:00 tot 16:00 op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.

Reactie Hans Smolders

Wij pleegde een telefoontje met Hans Smolders en die laat weten op de hoogte te zijn van de aanvraag tot manifestatie maar wist nog niet dat deze was goedgekeurd. 'Als mensen ontevreden zijn moeten ze dat kunnen uiten. Op een gegeven moment pikken de mensen het niet meer dus dit zal daar een uiting van zijn.' Ook laat hij ons weten aanwezig te zullen zijn aanstaande zaterdag.

Robbie Kerremans uit Tilburg heeft daarom voor aanstaande zaterdag een manifestatie aangevraagd bij de gemeente Tilburg. Dit maakte hij gisteren kenbaar op de Facebook-pagina 'Heel Tilburg In Een Groep'. In deze groep waar ruim 60.000 leden in zitten gaat de discussie al langer over hoe het zou moeten gaan in de gemeenteraad. Er zijn zelfs tientallen mensen die oproepen niet meer naar de stembus te gaan.

Manifestatie

Inmiddels is de aanvraag tot manifestatie goedgekeurd door de gemeente. Robbie Kerremans en de gemeente hebben in goed overleg de locatie te wijzigen en zal dus plaatsvinden op het Pieter Vreedeplein aanstaande zaterdag van 14:00 tot 16:00. Tevens zijn zij nog opzoek naar vrijwilligers om de manifestatie te ondersteunen. Robbie Kerremans hoopt dan ook dat zoveel mogelijk Tilburgers komen om zo te laten zien dat zij het niet eens zijn met de ontwikkelingen die er voor zorgen dat Hans Smolders buiten spel is gezet.

Op Facebook is daarom een evenement aangemaakt waar je de ontwikkelingen over de manifestatie kunt volgen.

Heel Tilburg In Een Groep

De beheerder van deze groep, Efisio Tronci distantieerde zich van deze discussie en meldt het volgende. 'Dit is een onderwerp waar Tilburg zich momenteel mee bezig houdt, en mijn mening is dat daar in deze groep best over gediscussieerd mag worden. Iedereen in deze groep mag daar een mening over geven, zowel voor als tegenstanders (zolang het maar respectvol is). Ik heb hier inmiddels al best veel berichten over ter goedkeuring gekregen, helaas kan ik die niet allemaal toelaten omdat we er anders mee overspoelt zouden worden.' Aldus Efisio Tronci, oprichter van Heel Tilburg In Een Groep.

Foto: Hans Smolders (LST)

#manifestatie #HansSmolders #LST #GemeenteTilburg #PieterVreedeplein