Meld racisme via 'Meld discriminatie nu' appTilburg - Inwoners die zich gediscrimineerd voelen of die vinden dat anderen gediscrimineerd worden, kunnen dat melden via een speciale app van RADAR, het bureau voor gelijke behandeling.

De internationale dag tegen racisme en discriminatie was op 21 maart. Tal van landen, waaronder Nederland stonden stil bij discriminatie en racisme. In Nederland zijn jaarlijks duizenden meldingen van discriminatie en worden honderden gevallen van racisme gemeld. Op de werkvloer bijvoorbeeld, maar ook bij sportverenigingen.

Vervolgstappen

Inwoners kunnen een melding maken via de app van RADAR. Dit bureau geeft advies over vervolgstappen, kan bemiddelen en biedt ondersteuning. De app is te downloaden op melddiscriminatienu.nl en via de App store en Google Play. Meer informatie via radar.nl. Ook in Nederland worden jaarlijks duizenden meldingen gemaakt van discriminatie en racisme.

#discriminatie #app