Aanpak Bredaseweg moet oversteken veiliger makenTilburg - De gemeente start maandag 9 april met het aanpassen van enkele fietsoversteekplekken op de Bredaseweg. Door de nieuwe inrichting zijn fietsers die gaan oversteken beter zichtbaar voor het autoverkeer.

En de fietsers hebben beter zicht op het autoverkeer. Het gaat om aanpassingen op de kruisingen met De Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, de Zwartvenseweg en de Warandelaan.

Tijdelijke doorsteken

Afhankelijk van het weer duurt het werk 4 weken. De voorbereidende werkzaamheden zijn op dinsdag 3 en woensdag 4 april. Dan worden er tijdelijke doorsteken in de bermen tussen het fietspad en de rijbaan gemaakt. Op de Bredaseweg zijn momenteel 3 oversteeklocaties voor fietsers, in het gedeelte vanaf het Shell-station tot de Reeshof. Het zijn oversteekplekken met verkeerslichten, maar fietsers hebben beperkt de ruimte om zich op te stellen. Door het fietspad op deze 3 locaties iets op te schuiven, ontstaat meer ruimte hiervoor.

Opgeschoven

Op de kruising van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg wordt het fietspad aan beide kanten van de Bredaseweg opgeschoven. Dit gebeurt aan de westzijde van deze kruising. Ook wordt de belijning aangepast om de doorgaande fietsroute te verduidelijken. Bij de kruising met de Zwartvenseweg wordt het fietspad opgeschoven aan de zuidzijde van deze kruising. En bij de Warandelaan ten slotte schuift het fietspad op bij allebei de oversteken aan de zuidzijde van deze kruising.

Afsluiting

De werkzaamheden worden per locatie afgewerkt. Op de locaties waar gewerkt wordt is het fietspad afgesloten. Ook 1 van de 2 rijstroken voor het autoverkeer wordt afgesloten. Het fietsverkeer wordt omgeleid over deze rijstrook. Tussen het autoverkeer en fietsverkeer staat een betonnen barrière om de veiligheid van de fietsers te garanderen. Ook wordt er tijdelijk een rijstrook van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg afgesloten.

Foto: Google

#Bredaseweg #GemeenteTilburg

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon