150.000 euro voor 23 kleinschalige kunstprojecten toegekendTilburg - De gemeente Tilburg heeft een Makersfonds om kleinschalige kunstprojecten te steunen. Er is een bedrag van 150.000 euro beschikbaar. Dit is helemaal besteed. Er zijn 23 aanvragen gehonoreerd.

76 makers uit de gemeente, dienden een aanvraag in. Er werd voor ruim 480.000 euro aan subsidie aangevraagd. De regeling voorziet dus in een behoefte in de stad. Makers geven aan dat ze blij zijn met een dergelijk fonds. Initiatieven die subsidie krijgen zijn onder meer: En Route Ellen Rijk (beeldende kunst), #MeToo de Musical (musical) en Galibier (muziek). Alle projecten staan op de pagina Cultuurplan 2017-2020 op deze website tilburg.nl.

Toonmoment

Sommige projecten worden dit jaar uitgevoerd, anderen volgend jaar. Ze zijn allemaal ook in Tilburg te zien, de meesten hebben de première hier. De podia waar de makers hun werk zullen tonen zijn o.a. de NWE Vorst, Paradox en NS16. Ook zullen er zogenoemde 'huiskamerconcerten' gegeven worden, of stellen makers hun atelier open voor publiek om het werk én de werkwijze te kunnen bezichtigen.

Tilburg is de stad van experimenteren, uitvinden en vernieuwen. Een culturele broedplaats, de stad van makers. Daar hoort een fonds als dit bij. Kunstenaars zijn onderdeel van de stad en voegen met hun projecten en activiteiten waarde en betekenis toe aan de stad.

#Makersfonds

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon