Nieuwe huisartsenpraktijk in Tilburg-NoordTilburg - In het voorjaar van 2018 opent een nieuwe huisartspraktijk in de wijk Stokhasselt in Tilburg Noord. De praktijk komt in het pand van de Montfortkerk aan de Corellistraat 231.

De huisartsenpraktijk is een initiatief van het Platform Continuïteit Huisartsenzorg, bestaande uit de LHV-huisartsenkring, de regionale huisarts-coöperatie (RCH), de gemeente, Zorgverzekeraars CZ en VGZ en Stichting Exploitatie Praktijken (STEP).

Tekort aanpakken

Er is een intensieve samenwerking met de Montfortparochie. Het doel van de nieuwe huisartsenpraktijk is om het tekort aan huisartsen in Tilburg Noord aan te pakken. Het Platform Continuïteit Huisartsenzorg heeft de afgelopen 5 jaar geprobeerd een extra huisarts in Noord te krijgen. Tot nu toe was hier weinig animo voor. De gevestigde huisartsenpraktijken in de wijk zitten al jaren vol en hebben op dit moment een patiëntenstop. Hierdoor kunnen veel inwoners uit Noord niet terecht bij een eigen huisarts.

Uitdagingen

Wethouder Hans Kokke (Maatschappelijke participatie) is blij met het initiatief: "Met de opening van deze nieuwe huisartsenpraktijk laten we zien dat uitdagingen zoals een tekort aan huisartsen samen met andere partners worden aangepakt. Een dergelijk initiatief is een voorbeeld van maatwerk in het hart van de samenleving." Er wordt op dit moment nog gezocht naar één of meerdere enthousiaste vaste huisartsen die de praktijk willen runnen. De huisarts die zich wil vestigen komt daarmee in een volwaardige praktijk en hoeft zich alleen te richten op het primaire proces, namelijk: huisartsenzorg. De verbouwing is in de laatste fase, naar verwachting is de praktijk aan de Scarlattistraat 8 in Tilburg vanaf half mei open.

#huisartspraktijk #cz #vgz #HansKokke