Gratis compost als dank voor sorteren GFT afvalTILBURG - Inwoners van Tilburg kunnen zaterdag 17 maart gratis compost krijgen bij de milieustraten Albion en Hoolstraat. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor het sorteren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

De resten van dit afval zijn een grondstof voor compost. Op vertoon van een milieupas is maximaal 1 kubieke meter compost per persoon beschikbaar. Bezoekers moeten zelf zorgen voor een geschikte verpakking, een schep en vervoer. Er geldt 'zolang de voorraad strekt'. De milieustraat Albion is open van 08:00 tot 17:00 uur, Hoolstraat van 09:00 tot 16:00 uur.

Bodemverbeteraar

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke wijze. En het verbetert de waterhuishouding. In regenachtige periodes wordt het water beter afgevoerd en bij droogte wordt meer vocht vastgehouden in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Duurzame energie

Composteren is goed voor het milieu doordat er allerlei vormen van duurzame energie uit te halen zijn zoals gas, elektriciteit en brandstof voor auto's. Bovendien zorgt compost voor CO2 in de bodem wat helpt tegen de opwarming van de aarde. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. Het is meer dan de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Het is belangrijk om GFT goed te sorteren.

#GemeenteTilburg