Flinke vergissing: Tilburgse jongen (16) ten onrechte op tv getoond als pinpasdiefTilburg - In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 26 februari 2018 is een fout gemaakt bij het tonen van beelden van een pintransactie bij een bank aan het Wagnerplein in Tilburg. Ten onrechte werd gemeld dat de pinner die daarop te zien is gebruik maakte van een in Eindhoven gestolen bankpas. De politie betreurt dit en onderzoekt waar het fout is gegaan. Aan de 16-jarige Tilburgse jongen, die als dader werd opgevoerd, zijn excuses aangeboden.

Onderzoek

Vanmorgen meldde de pinner, een 16-jarige Tilburger, zich met zijn vader aan het politiebureau. Hij was er door diverse mensen in zijn omgeving op geattendeerd dat zij hem herkenden op de opname van Bureau Brabant waarbij een pinner met een gestolen bankpas geld zou hebben opgenomen. Uit verder onderzoek vandaag is echter gebleken dat deze jongen met zijn eigen bankpas geld opneemt en dat ten onrechte de suggestie is gewekt dat het om een gestolen exemplaar ging.

Excuses

De politie betreurt de gemaakte fout en heeft inmiddels aan de jongen en zijn vader excuses aangeboden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van deze pijnlijke misser. De beelden zijn direct van de website gehaald. In de komende uitzending zal ook melding worden gemaakt van deze vergissing.

#politie #BureauBrabant

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon