Milieustraat Tilburg schaft contante betaling afTilburg - De gemeente Tilburg schaft contante betalingen op de milieustraat aan de Albionstraat af. Over een tijdje is het dan alleen nog mogelijk om met de pinpas te betalen. Dit om de kans op diefstal en fraude te voorkomen en de veiligheid van de medewerkers te vergroten.

In de afgelopen jaren is er meerdere malen ingebroken op het kantoor van de milieustraat. Het betalen met de pinpas zou in april dit jaar in moeten gaan.

Wethouder Berend de Vries zei tijdens de raadscommissie wel dat er een overgangstermijn moet komen om mensen te kunnen laten wennen.

Tijdens de raadscommissie werd een voorstel besproken op per april de openingstijden van de milieustraat te verruimen om zo opstoppingen in de toekomst te voorkomen. In maart moet nog officieel besluit worden genomen over de maatregel, de kans is groot dat er word ingestemd aangezien er een brede instemming was in de commissie.

7 dagen per week open

Als men instemt zal de milieustraat per april zeven dagen in de week open zijn van 08:00 tot 16:30.

De gemeente hoopt zo een betere spreiding te bieden. Kosten zo'n 1,5 ton.