Spoorlaan en Noordhoekring opengegooid voor werkzaamhedenTilburg - De gemeente gaat van februari tot december 2018 de Spoorlaan en het stationsplein opnieuw inrichten. De sloopwerkzaamheden aan de flat Tilburion zijn gestart.

Vanwege deze werkzaamheden is in december het busstation tijdelijk verhuist naar de noordzijde van het spoor. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fasen uitgevoerd. Het verkeer kan vanaf 5 maart vanaf de Noordhoekring over een rijstrook rijden.

Eilandperron

Het nieuwe busstation aan de Spoorlaan is in december 2018 klaar. Het nieuwe busstation krijgt een centraal gelegen eilandperron. Hieromheen komen alle halteplaatsen. Centraal op het bus-eiland komt waarschijnlijk een overblijfruimte voor buschauffeurs, een informatie- verkooppunt voor het busvervoer en kantoorruimte. Mogelijk komt er ook een horecavestiging, bijvoorbeeld een broodjeszaak.


Impressie van het nieuwe busstation.

#Wegwerkzaamheden #Spoorlaan #Noordhoekring

© 2017 KruikenTv

Stichting KruikenTv Tilburg

Pastoor Smitsstraat 88

5014 RK Tilburg

KvK: 72795182

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon