Urban Sports Area Spoorpark krijgt een skatebowl


Tilburg - Op 29 januari heeft de Tilburgse raad haar steun uitgesproken voor het plan om het aanbestedingsvoordeel bij de aanleg van het Spoorpark in te zetten voor de aanleg van onder andere de beoogde skatebowl.

De skatebowl maakt onderdeel uit van de plannen voor de Urban Sports Area, een thuishaven voor stedelijke avonturiers welke gradueel in het park moet gaan verrijzen. “Met deze eerste belangrijke mijlpaal zijn we heel erg tevreden”, aldus skateboarder Rens Verbruggen en Urban sports event organisator Lois de Jong, samen initiatiefnemer van de Urban Sports Area. “De skatebowl is het meest prominente en kostbaarste onderdeel van het plan”, aldus het tweetal. Nu dat onderdeel van de begroting gedekt is praat het gemakkelijker bij de zoektocht naar externe fondsen voor de realisatie van de andere onderdelen van de Urban Sports Area.


Naast de skatebowl moeten een bikepark en een zogeheten ‘boulder’ area deel gaan uitmaken van de Urban Sports Area. Boulders zijn lage rotsblokken waarop vrij kan worden geklommen. Realisatie van deze onderdelen is afhankelijk van het wel of niet kunnen vinden van externe fondsen. De Urban Sports Area is een openbare voorziening zonder winstoogmerk. “We gaan ervoor en staan open voor tips”, aldus de initiatiefnemers.

Naast de komst van de skatebowl wordt het aanbestedingsvoordeel ook gebruikt voor de realisatie van een overkapping (in het verlengde van het scouting gebouw), openbare toiletten mét een invalidentoilet en een kiosk.

#spoorpark