Beeldschermen op station laten de trekpleisters van Tilburg zienTilburg - Sfeergebieden van Tilburg zijn vanaf 26 januari op het centraal station te zien. Daar staan 15 tv-schermen waarop 9 plekken uit de gemeente worden toegelicht.

Bezoekers van het station krijgen info over toeristische plekken, wat er te doen is en hoe ze er kunnen komen. Het project is een samenwerking tussen Citymarketing Tilburg, de gemeente en ProRail.


Bijzondere plekken

Het centraal station is de perfecte plek om duizenden reizigers kennis te laten maken met alle bijzondere plekken van de stad. Zowel de bezoekers van de stad als mensen die via Tilburg naar een andere bestemming reizen. Daarom bundelden de drie partijen de krachten.

Reizen

De 15 schermen staan aan de noordkant van het station en in de stationsruimte. Er zijn sfeervolle beelden op te zien en ze geven informatie hoe bezoekers te voet, per fiets of met openbaar vervoer naar deze plekken kunnen reizen. Om bezoekers een beeld te geven van de stad, worden de schermen ondersteund met grote stickers waarop de verschillende sfeergebieden staan zoals de Spoorzone, het Dwaalgebied en de Piushaven.

De gemeente wil met het plan 'Uitnodigen, Uitlichten en Uitleggen' de verschillende gebieden in de binnenstad beter met elkaar verbinden. Citymarketing Tilburg ondersteunt deze visie onder andere met de uitbreiding en verbetering van routes en bewegwijzering in de sfeergebieden.

Aantrekkelijker maken

Citymarketing Tilburg is opgericht om Tilburg op de kaart te zetten, zowel nationaal als internationaal. De stichting wil meer mensen laten kiezen voor Tilburg. De stad sámen aantrekkelijker maken voor bewoners, bezoekers, bedrijven en studenten. Daarom stimuleert Citymarketing Tilburg (de communicatie over) bijzondere projecten en initiatieven die betrekking hebben op Tilburg.

Foto: gemeente Tilburg

#Citymarketing #ProRail #GemeenteTilburg