Tilburgers appen massaal achter het stuur


Tilburg - Uit de Interpolis Barometer blijkt dat 70% van de Tilburgers hun mobiel in de auto gebruikt. De gemeente en Interpolis willen dit aantal verminderen en daarmee ook het aantal verkeersongevallen.

85% van de Tilburgers voelt zich onveilig als zij naast iemand zitten die een bericht verstuurt tijdens het autorijden, slechts 77% zegt er iets van. De gemeente Tilburg en Interpolis werken samen aan de ambitie 25% minder verkeersongevallen in 2020 en 0 verkeersdoden. Een van de maatregelen is het informeren van automobilisten over het gevaar van mobielgebruik in de auto.

Afleiding is het verkeer is een groot probleem. Amerikaans onderzoek laat zien dat in 68% van de verkeersongevallen afleiding een rol speelt. De mobiele telefoon is een van de belangrijkste oorzaken. Wethouder Mario Jacobs: “Het onderzoek van Interpolis toont nog maar eens aan hoe hardnekkig het probleem is. Samen met Interpolis willen we automobilisten nog meer bewust maken van alle risico's en vragen we iedereen verantwoordelijkheid te nemen voor een verkeersveilig Tilburg”.