Betaald parkeerzones in Tilburg uitgebreid


Tilburg - In de wijk Noordhoek geldt sinds 1 januari betaald parkeren, omdat er veel sprake was van parkeeroverlast. Bewoners betalen 5 euro per maand voor een vergunning, bezoekers parkeren voor 1 euro per uur.

De overlast werd veroorzaakt door parkeerverkeer van buiten de wijk. Mensen die in Noordhoek parkeren maar niet in de wijk wonen betalen voortaan 1 euro per uur. Afhankelijk van het gebied moet worden betaald op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 – 15.00 of van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 22.00 uur. Buiten deze tijden is het parkeren in Noordhoek gratis.

Meer gebieden komen aan de beurt

De gemeenteraad besliste al in 2016 om de parkeeroverlast in diverse woonwijken (waaronder Noordhoek) aan te pakken. Noordhoek is de eerste van vier wijken waar de uitbreiding plaatsvindt. Ook de omgeving Piushaven, Theresia en Sint Anna staan op de agenda. In de Armhoefse Akkers zijn de parkeerregels inmiddels geoptimaliseerd. Hoogvenne volgt begin 2018.